۱۳ شهریور ۱۳۹۲، ۱۵:۵۱

رضایی خبر داد:

تولید سالانه 42 تن زردآلو در استان سمنان/ 6200 هكتار باغ زیر کشت زردآلو

تولید سالانه 42 تن زردآلو در استان  سمنان/ 6200 هكتار باغ زیر کشت زردآلو

سمنان - خبرگزاری مهر: مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از تولید سالانه بیش از 42 هزار تن زردآلو در استان خبر داد و گفت: شاهرود دارای بیشرین باغ های زردآلوی استان است.

به گزارش خبرنگار مهر، لطف‌الله رضایی صبح چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران در محل سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اینکه بیش از 42 هزار و 976 تن زردآلو در استان تولید شد که در قیاس با سال قبل از آن رشد4.7 درصدی داشت، افزود: در سال 91 بالغ بر پنج هزار و 510 هکتار از باغ‌های استان به زردآلو اختصاص داشت که این مقدار در مدت مشابه سال پیش از آن از رشد سه درصدی برخوردار بود.

وی گفت: بیش از 85 درصد زردآلوی استان به صورت تازه خوری مصرف و  بخشی از آن به شهرهای مشهد، مازندران، گلستان و تهران صادر می‌شود.

افزايش دو  برابري توليد زردآلو استان طي پنج سال  

مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي استان سمنان از افزايش بيش از دو برابري توليد زردآلو در استان نسبت به پنج سال گذشته خبر داد و گفت: توليد اين محصول در استان از 22 هزار و 846 تن در سال 88 به بیش از 50 هزار تن در سالجاری رسيده است.

رضایی افزود: سطح زير كشت زردآلوي استان سمنان از پنج هزار و 22 هكتار در سال 88 به حدود شش هزار و 200 هكتار در سال جاري رسيده است كه حدود چهار هزار و 700 هکتار آن بارور و مابقي نهال است.

مدير امور باغباني سازمان جهادكشاورزي استان سمنان بيان كرد: در طي اين مدت حدود 24 درصد به سطح زير كشت باغ هاي زردآلوي استان اضافه شد و افزايش تولید بيشتر از طريق افزايش عملكرد در واحد سطح حاصل شده است.

وی عمده ارقام زردآلوی تجاری استان سمنان را قوامی شاهرود، رجبعلی، جهانگیری و نصیری بيان كرد و افزود: با عنايت به موقعيت استان در مسير حركت غرب به شرق و برعکس و نزديكي به مراكز عمده مصرف استان هاي هم مجاور، حدود 80 درصد زردآلوي استان به صورت تازه خوري مصرف، به ميزان 10 درصد نيز به كشورهاي آسياي ميانه صادر و بقيه در استان مصرف و فرآوري مي شود.

شاهرود دارای بیشرین باغ های زردآلوی استان سمنان

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به مهمترین ارقام زردآلود گفت: از نظر کیفی رقم قوامی شاهرود به ثبت ملی رسیده و رتبه‌ نخست سطح کشور را از نظر کیفیت دارد و بیشترین باغ‌های زردآلوی استان در اطراف شاهرود و شهرستان‌های بسطام و مجن قرار دارد.

رضایی بیشترین عملکرد باغ نمونه و الگویی استان سمنان را 84 تن در هکتار طی سال 91 برشمرد و افزود: میانگین تولید زردآلو در باغ‌های کشور پنج تن در هر هکتار است که این مقدار در باغ‌های زردآلوی استان 9.2 تن در هکتار می رسد که از میانگین کشوری بیشتر است.

وی یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های تولید زردآلو را سرمای بهار دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه هر سال خسارت‌های فراوانی از این رهگذر به باغ‌های زردآلوی استان وارد می‌شود که دستیابی به ژرم پلاسم‌های دیرگل یا مقاوم به سرمای بهاره می تواند بهترین کمک به باغداران باشد.

رشد بهتر درخت زرد آلو در هوای معتدل گرم

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه درخت زردآلو در هوای معتدل گرم بهتر از نقاط دیگر رشد می کند اظهار داشت: در نقاط سرد باید آن را در مقابل آفتاب کاشت.

رضایی افزود: درخت زرد آلو در زمین های قابل نفوذ و گرم٬ بهتر از زمینهای رسی و مرطوب رشد کرده و محصول می‌دهد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در خاتمه با اشاره به این مطلب که درخت زردآلو در سال‌های اول و بخصوص در فصل رشد به آبیاری فراوان نیاز دارند، افزود: لازم به توضیح است که آبیاری این گیاه به روش کرت بندی نباید انجام شود زیرا به ریشه‌ها اجازه تنفس داده نمی شود.

کد خبر 2129189

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha